Kouroushis Dairies - Since 1959

ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Σερβίρει: 4 | Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ Ή ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ! ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ Ή ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ!

ΜΕΘΟΔΟΣ

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα σε ένα φλιτζάνι και ανακατεύετε μέσα το ξίδι. Το αφήνετε στην άκρη για 2 λεπτά. Ακολούθως, το βάζετε στο μπολ του μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια και το κεφίρ. Χτυπάτε καλά και προσθέτετε σιγά-σιγά το μίγμα αλευριού. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Λαδώνετε καλά ένα μικρό τηγανάκι (για κρέπες) και ρίχνετε μέσα 1 φλιτζανάκι από το μίγμα. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά (στην πιο χαμηλή που διαθέτει η κουζίνα σας) για να ψηθεί και να βγάλει φουσκάλες, περίπου 2 λεπτά. Γυρνάτε από την άλλη και ψήνετε για ακόμα 1-2 λεπτά. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Βάζετε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη.

ΒΗΜΑ 3

Για το γλάσο, βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο μίγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν θέλετε το γλάσο πιο αραιωμένο, προσθέτετε ακόμα λίγο κεφίρ. Ρίχνετε λίγο γλάσο πάνω από τις τηγανίτες και γαρνίρετε με μούρα ή φράουλες και φύλλα δυόσμου. Το υπόλοιπο γλάσο, το βάζετε σε ένα μπολάκι και προσθέτει ο καθένας στις τηγανίτες του όσο επιπλέον επιθυμεί.

Συστατικά

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλυτζάνι γάλα
2 κουταλιές λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
½ φλυτζάνι κεφίρ χωρίς λιπαρά ή αϊράνι KOUROUSHIS
½ φλυτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
1 κουταλιά κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
λίγο σπορέλαιο
φρέσκα βατόμουρα και φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Γλάσο
½ φλυτζάνι τυρί κρέμα (Cream Cheese)
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
4 κουταλιές κεφίρ χωρίς λιπαρά ή αϊράνι KOUROUSHIS
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Recipe source: Περιοδικό Χρυσές Συνταγές - Συνταγή: Χρύσω Λέφου

Δέσμευση Μας

H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.

signature

Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD