ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ.
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία, ή τοποθετήστε τη σχάρα σας στο πάνω μέρος του φούρνου σας και προθερμάνετέ την.
Συνδυάστε το γιαούρτι, τα πράσινα των κρεμμυδιών, το χυμό λεμονιού, τον κόλιαντρο, το κύμινο, ¼ κουταλάκι αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι σε ένα μέτρο μπολ. Αφήστε το στην άκρη.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα βερίκοκα, την πιπερόριζα, τα άσπρα των κρεμμυδιών και ¼ κουταλάκι αλάτι. Ψήστε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το νερό και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να βράσει. Ανακατέψτε μέσα το κουσκούς. Κατεβάστε από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να απορροφηθεί όλο το υγρό, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το με ένα πιρούνι για να γίνει το μείγμα πιο ανάλαφρο.
Στο μεταξύ, αλείψτε τον σολομό με το υπόλοιπο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι. Λαδώστε τη σχάρα και ψήστε το σολομό στο γκριλ μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί ελαφρά, περίπου 3 λεπτά στην κάθε πλευρά. Σερβίρετε με το κουσκούς, τη σάλτσα γιαουρτιού και τα κάσιους.
Recipe source: n/a
H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.
Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD