Kouroushis Dairies - Since 1959

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΕ ΧΑΛΛΟΥΜΙ, ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

Σερβίρει: 4 | Χρόνος Προετοιμασίας: 20 min

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΕ ΧΑΛΛΟΥΜΙ, ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΝΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ - ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΠΑΣΤΑ HARISSA ΚΑΙ ΧΟΥΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΓΕΣΤΟ.

ΜΕΘΟΔΟΣ

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

Βάλτε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια. Ψήστε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και μετά χαμηλώστε την και τηγανίστε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμύδια και να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Εντωμεταξύ, ζεστάνετε ακόμα μία κουταλιά λάδι και τηγανίστε την μελιντζάνα για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βάλτε την στην άκρη. Στο λάδι που έχει μείνει, τηγανίστε το χαλλούμι.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ

Μέσα στα κρεμύδια, βάλτε μαύρη ζάχαρη, πιπέρη και πάστα harissa. Ψήστε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μέχρι να ψηθεί η σάλτσα, απλώστε χούμους πάνω στα ψωμάκια, και προσθέστε την μελιντζάνα και το χαλλούμι. Προσθέστε την πάστα και σερβίρετε.

Συστατικά

2½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμύδια πολύ λεπτά κομμένα
½ μελιντζάνα κομένη σε 8 στρογγυλές φέτες
250 γραμμάρια χαλλούμι Κουρούσιη κομμένο σε 8 λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 ψητή κόκκινη πιπεριά από βαζάκι κομμένη
2 κουτάλια της σούπας σάλτσα Harissa (ή κάποια άλλη καυτερή σάλτσα)
4 ψωμάκια τσιαπάτα κομμένα στη μέση και ελαφρώς ψημένα
4 κουταλιές της σούπας χούμους

Recipe source: Good Food magazine

Δέσμευση Μας

H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.

signature

Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD