Γιαούρτι Στραγγιστό
Συμπυκνωμένο γάλα ζύμωσης είναι ένα προϊόν ζύμωσης του γάλακτος. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν μάζα μικροοργανισμών που θα είναι βιώσιμοι, ενεργοί και άφθονοι στο προϊόν μέχρι την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (ζωντανή καλλιέργεια). Σε αυτά τα προϊόντα η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι αυξημένη πριν ή μετά τη ζύμωση, σε ποσοστό ελάχιστο από 5,6%. Συμπυκνωμένα ζυμωμένα προϊόντα περιλαμβάνει παραδοσιακά προϊόντα όπως στραγγιστό γιαούρτι. (Βασικές πτυχές του Codex Πρότυπο ζυμωμένα γάλατα (CODEX STAN 243 έως 2003).
Αλλεργιογόνα - βλέπε συστατικά με έντονο χρώμα