Kouroushis Dairies - Since 1959

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Σερβίρει: 6 | Χρόνος Προετοιμασίας: 35 Λεπτά

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ενα αγαπημενο κυπριακο γλυκο με τον τελειο συνδυασμο αναρης, κανελας, καρυδιων και πορτοκαλιου!

ΜΕΘΟΔΟΣ

ΒΗΜΑ 1

Στρώνετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

ΒΗΜΑ 2

Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα μπακλαβά και τα τσαλακώνετε για να γίνουν μπάλες. Τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

ΒΗΜΑ 3

Εν τω μεταξύ κτυπάτε στο μπλέντερ την αναρή, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μείγμα στα ατομικά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω σπάζετε το ψημένο φύλλο μπακλαβά.

ΒΗΜΑ 4

Σκορπίζετε πάνω από κάθε μερίδα λίγα καρύδια και την περιχύνετε με ένα κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι. Σερβίρετε αμέσως.

Συστατικά

150 γραμμάρια φύλλο μπακλαβά
700 γραμμάρια ανάλατη φρέσκια αναρή Κουρούσιη
150 γραμμάρια φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
60 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
Λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι για το τελείωμα

Recipe source: athenarecipes.com

Δέσμευση Μας

H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.

signature

Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD