Ενα αγαπημενο κυπριακο γλυκο με τον τελειο συνδυασμο αναρης, κανελας, καρυδιων και πορτοκαλιου!
Στρώνετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα μπακλαβά και τα τσαλακώνετε για να γίνουν μπάλες. Τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Εν τω μεταξύ κτυπάτε στο μπλέντερ την αναρή, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μείγμα στα ατομικά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω σπάζετε το ψημένο φύλλο μπακλαβά.
Σκορπίζετε πάνω από κάθε μερίδα λίγα καρύδια και την περιχύνετε με ένα κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι. Σερβίρετε αμέσως.
Recipe source: athenarecipes.com
H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.
Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD