ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Μουλιάζετε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό για μισή περίπου ώρα πριν το ψήσιμο για να μην καούν. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το γιαούρτι, το κάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια/μπουκιές και τα προσθέτετε στη μαρινάτα γιαουρτιού. Τα ανακατεύετε για να πάει το μίγμα παντού. Ακολούθως, βάζετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο και το αφήνετε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
Παίρνετε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε το κοτόπουλο σε μεταλλικά σουβλάκια και να τα ψήσετε για 20 λεπτά στα κάρβουνα.
Recipe source: Περιοδικό Χρυσές Συνταγές - Συνταγή: Χρύσω Λέφου
H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.
Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD