Kouroushis Dairies - Since 1959

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

Σερβίρει: 4 | Χρόνος Προετοιμασίας: 4 ώρες

ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ

ΒΗΜΑ 1

Μουλιάζετε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό για μισή περίπου ώρα πριν το ψήσιμο για να μην καούν. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το γιαούρτι, το κάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

ΒΗΜΑ 2

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια/μπουκιές και τα προσθέτετε στη μαρινάτα γιαουρτιού. Τα ανακατεύετε για να πάει το μίγμα παντού. Ακολούθως, βάζετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο και το αφήνετε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.

ΒΗΜΑ 3

Παίρνετε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε το κοτόπουλο σε μεταλλικά σουβλάκια και να τα ψήσετε για 20 λεπτά στα κάρβουνα.

Συστατικά

1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου
1 ½ φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι KOUROUSHIS
1 κουταλάκι κάρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Recipe source: Περιοδικό Χρυσές Συνταγές - Συνταγή: Χρύσω Λέφου

Δέσμευση Μας

H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.

signature

Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD