ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό σε ένα ρηχό πιάτο. Βάλτε τη ζάχαρη και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Μόλις βράσουν μετακινήστε την κατσαρόλα από φωτιά. Πάρτε τη ζελατίνη από το νερό, αφαιρέστε το επιπλέον υγρό και ανακατέψτε τις ζελατίνες στο ζεστό γάλα. Αφήνεται να κρυώσει για 10 λεπτά.
Ανακατέψτε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει μαζί με το εκχύλισμα γιαουρτιού και βανίλιας και τοποθετήστε το σε ατομικά μπολάκια σερβιρίσματος. Παγώστε τα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή μέχρι να πήξουν.
Για να κάνετε τη σάλτσα, τοποθετήστε τα βατόμουρα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν, αφήστε το για ακόμα 5 λεπτά και μόλις δέσει η σάλτα σερβίρετε πάνω από την πανακότα.
H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.
Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD