Κυπριακες γιορτινες φλαουνες με την υπογραφη της κλινικης Διαιτολογου Δρ. Ελενης Π. Ανδρεου, απο το βιβλιο της «Υγιεινες Συνταγες για μια Υγιεινη Διατροφη».
Προετοιμάζετε τη γέμιση λιώνοντας την αναρή και τρίβοντας το χαλλούμι. Τα ανακατεύετε με τα αυγά, τα επιπρόσθετα ασπράδια, το αλεύρι, το δυόσμο, τη μαστίχα, την κανέλα, και το μαχλέπι. Αφήνετε τη γέμιση στο ψυγείο και προσθέτετε το baking powder στη ζύμη πριν γεμίσετε τις φλαούνες.
Ζυμώνετε το αλεύρι με τη μαργαρίνη και το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτετε σταδιακά τα άλλα υλικά με τελευταίο το baking powder. Αφήνετε τη ζύμη να ψηλώσει για 2 περίπου ώρες και πλάθετε τις φλαούνες.
Ανοίγετε τις πίτες σε μέγεθος 17cm x17 cm και τις γεμίζετε με δύο κουταλιές γέμιση.
Αλείφετε τις φλαούνες με το κτυπημένο αυγό και σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο.
Recipe source: n/a
H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.
Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD