ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ Ή ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ!
Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα σε ένα φλιτζάνι και ανακατεύετε μέσα το ξίδι. Το αφήνετε στην άκρη για 2 λεπτά. Ακολούθως, το βάζετε στο μπολ του μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια και το κεφίρ. Χτυπάτε καλά και προσθέτετε σιγά-σιγά το μίγμα αλευριού. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.
Λαδώνετε καλά ένα μικρό τηγανάκι (για κρέπες) και ρίχνετε μέσα 1 φλιτζανάκι από το μίγμα. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά (στην πιο χαμηλή που διαθέτει η κουζίνα σας) για να ψηθεί και να βγάλει φουσκάλες, περίπου 2 λεπτά. Γυρνάτε από την άλλη και ψήνετε για ακόμα 1-2 λεπτά. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Βάζετε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη.
Για το γλάσο, βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο μίγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν θέλετε το γλάσο πιο αραιωμένο, προσθέτετε ακόμα λίγο κεφίρ. Ρίχνετε λίγο γλάσο πάνω από τις τηγανίτες και γαρνίρετε με μούρα ή φράουλες και φύλλα δυόσμου. Το υπόλοιπο γλάσο, το βάζετε σε ένα μπολάκι και προσθέτει ο καθένας στις τηγανίτες του όσο επιπλέον επιθυμεί.
Recipe source: Περιοδικό Χρυσές Συνταγές - Συνταγή: Χρύσω Λέφου
H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.
Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD