Τα Οφέλη του Κεφίρ
Τι είναι το Κεφίρ?
Tο παραδοσιακό κεφίρ ζυμώνεται σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος, συνήθως από μια μέρα στην άλλη. H ζύμωση της λακτόζης δίνει ένα ξινό, ανθρακούχο, ελαφρός αλκοολούχο προφίλ στο ποτό, με την σταθερότητα και τη γεύση παρόμοια όπως αυτή του παραδοσιακού ξινού γιαουρτιού.
- Δροσερό, φυσικό και θρεπτικό εύπεπτο προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν.
- Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με έντονο χαρακτηριστικό άρωμα.
- Από 100% φρέσκο κυπριακό γάλα.
- Παράγεται από φρέσκο γάλα αγελάδας με τη χρήση σπάνιων κόκκων κεφίρ οι οποίοι περιέχουν μια σειρά από ωφέλιμους ειδικούς οξυγαλακτικούς μικροοργανισμούς ζύμες.
- Από θρεπτικής απόψεως προσφέρει ότι και το γάλα, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, ασβέστιο, μαγνήσιο (σημαντικά μέταλλα για ένα υγιές νευρικό σύστημα), φώσφορο και βιταμίνες Α, Β12, Β1 και C. Επίσης περιέχει και βιοτίνη η οποία βοηθά στην αφομοίωση των υπόλοιπων βιταμινών της ομάδας Β από το σώμα.
Τι ιδιότητες και ωφέλιες προσφέρει το Κεφίρ?
- Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
- Η συχνή χρήση του κεφίρ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από όλες της εντερικές διαταραχές, να προωθήσει την κινητικότητα του εντέρου και να δημιουργήσει ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, η επίδραση της κάθαρσης σε όλο το σώμα βοηθά στην επίτευξη ενός ισορροπημένου εσωτερικά οικοσυστήματος για τη βέλτιστη υγεία.
- Μελέτες έχουν δείξει ότι η λακτόζη, ο υδατάνθρακας του γάλακτος, διασπάτε σε γλυκόζη και γαλακτόζη από τους μήκυτες κεφίρ και τα άλλα ωφέλιμα βακτήρια που περιέχει το προϊόν, με αποτέλεσμα άτομα που εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη να μπορούν να καταναλώνουν κεφίρ άφοβα. Επίσης είναι προϊόν χωρίς γλουτένη και πάλι άτομα που υποφέρουν από κοιλιοκάκη μπορούν να το συμπεριλάβουν στην καθημερινή τους διατροφή.
- Δεν περιέχει καθόλου γλουτένη και μπορεί να καταναλωθεί από αυτές τις ευπαθείς ομάδες.
- Έχει υψηλή βιολογική και θρεπτική αξία. Βοηθά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών καθώς και στην ρύθμιση του σωματικού βάρους λόγο των χαμηλών λιπαρών και θερμίδων.
- Είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν, για ηλικιωμένους και για τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
- Το άπαχο κεφίρ αποτελεί ιδανικό ενυδατικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για τους αθλητές και όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Πώς μπορώ να καταναλώσω το Κεφίρ?
- Βάλτε το στην καθημερινότητα σας και καταναλώστε το κάθε πρωί πριν από το πρόγευμά σας, ή αντικαταστήστε το γάλα με το κεφίρ στα δημητριακά σας.
- Μικρό μυστικό: Για επιπλέον γεύση βάλτε το στο blender με φρούτα που σας αρέσουν, μέλι, ή ζάχαρη και απολαύστε το πιο γευστικό και υγιεινό ρόφημα.