Kouroushis Dairies - Since 1959

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ

Σερβίρει: 4 | Χρόνος Προετοιμασίας: 60 Λεπτά

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΣΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!

ΜΕΘΟΔΟΣ

ΒΗΜΑ 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους. Προσέχουμε να αφαιρέσουμε από τη ντομάτα όλα τα σπόρια. Κρατάμε λίγη από την κολοκύθα στην άκρη για το γαρνίρισμα, κομμένη σε κύβους.

ΒΗΜΑ 2

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα μας τα λαχανικά.

ΒΗΜΑ 3

Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας το νερό σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα.

ΒΗΜΑ 4

Τοποθετούμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Εάν τη θέλουμε περισσότερο αραιή προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.

Για το Γαρνίρισμα

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και δεντρολίβανο. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και σοτάρουμε για 5 λεπτά προσθέτοντας αλάτι. Στη συνέχεια αφαιρούμε και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στο κέντρο και πασπαλίζουμε με τους κύβους κολοκύθας και τα κρουτόν.

Συστατικά

500 γραμμάρια κολοκύθα
3 πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια στραγγιστό γιaούρτι KOUROUSHIS
Λίγο δεντρολίβανο
Αλάτι & Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Λίγο ελαιόλαδο
Κρουτόν

Recipe source

Δέσμευση Μας

H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.

signature

Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD