ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΣΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους. Προσέχουμε να αφαιρέσουμε από τη ντομάτα όλα τα σπόρια. Κρατάμε λίγη από την κολοκύθα στην άκρη για το γαρνίρισμα, κομμένη σε κύβους.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα μας τα λαχανικά.
Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας το νερό σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα.
Τοποθετούμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Εάν τη θέλουμε περισσότερο αραιή προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και δεντρολίβανο. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και σοτάρουμε για 5 λεπτά προσθέτοντας αλάτι. Στη συνέχεια αφαιρούμε και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στο κέντρο και πασπαλίζουμε με τους κύβους κολοκύθας και τα κρουτόν.
H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.
Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD