Kouroushis Dairies - Since 1959

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΛΟΥΜΙ

Σερβίρει: 4 | Χρόνος Προετοιμασίας: 40 Λεπτά

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ!

ΜΕΘΟΔΟΣ

ΒΗΜΑ 1

Για το ντρέσιγκ , βάλτε μαζί ή ψιλοκόψτε το σκόρδο και τις αντσούγιες. Ανακατέψτε τα με το γιαούρτι και στη συνέχεια ρίξτε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Δοκιμάστε τη γεύση και προσθέστε όσο φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι επιθυμείτε.

ΒΗΜΑ 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Κόψτε το ψωμί σε ασύμμετρα μικρά κομμάτια περίπου μιας ίντσας και διασκορπίστε σε ένα ταψί καβουρδίσματος. Ψεκάστε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάλτε λίγο αλάτι. Ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

ΒΗΜΑ 3

Κόψτε τις άκριες των μικρών μαρουλιών ενώ παράλληλα διατηρήστε τα φύλλα τους σωστά. Αφού τα πλύνετε στεγνώστε τα καλά και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα μαζί με τα καρύδια και λίγα φυλλαράκια μάραθου.

ΒΗΜΑ 4

Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε φέτες το χαλλούμι και στις δύο πλευρές σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχει τοποθετήστε το χαλλούμι στην πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά. Τέλος προσθέστε το ρόδι, το καβουρδισμένο ψωμί και το ντρέσιγκ γιαουρτιού.

Συστατικά

½ Σκελίδα σκόρδο
3 αντζούγιες
200 γραμμάρια Στραγγιστό Γιαούρτι light KOUROUSHIS
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
½ μισό μικρό χωριάτικο ψωμί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μικρά μαρούλια
Λίγα καρύδια
Λίγο μάραθο
250 γραμμάρια χαλλούμι KOUROUSHIS
1 ρόδι

Recipe source

Δέσμευση Μας

H ποιότητα είναι η ταυτότητα μας. Είναι η βάση στην οποία στηριζόμαστε και υποστηρίζουμε μέσα από δύο αρχές, την ασφάλεια των προϊόντων μας και την καλύτερη δυνατή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας.

signature

Κωστάκης Θεοφίλου, Διευθύνων Σύμβουλος - N.TH. Kouroushis LTD