Ιστορία

Kouroushis History

Η βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων Ν.Θ. Κουρούσιης Λτδ ιδρύθηκε στην Βατυλή το 1959, επαρχία Αμμοχώστου, από τον Ιωάννη Κουρούσιη ως μια οικογενειακή επιχείρηση, με σκοπό την παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων βασισμένη στην παραδοσιακή γεύση και τεχνικές παραγωγής και ποιότητας της εποχής.

Το 1974, μετά την Τουρκική εισβολή και την απώλεια του εργοστασίου, οι συνθήκες για επαναδραστηριοποίηση ήταν εξαιρετικά δύσκολες. H βιομηχανία έπρεπε να ξαναδημιουργηθεί από το μηδέν αφού έπρεπε να βρεθεί ο χώρος για νέο εργοστάσιο, οι άνθρωποι για τη λειτουργία του αλλά και το πιο σημαντικό οι οικονομικοί πόροι που θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Παρόλα αυτά όμως η αγάπη και το μεράκι γι΄αυτή τη δουλειά αλλά και η θέληση οδήγησαν σε ένα μικρό θαύμα.

H γαλακτοβιομηχανία επαναδραστηριοποιήθηκε στο χωριό Κοφίνου, της επαρχίας Λάρνακας, όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Tο 1989, ο ιδρυτής της γαλακτοβιομηχανίας Ιωάννης Κουρούσιης αποχώρησε από την εταιρεία οπόταν και την Διεύθυνση της εταιρείας ανέλαβε εξολοκλήρου ο Κωστάκης Θεοφίλου, ο οποίος είναι και ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Το 2000, ξεκινά η δραστική αναβάθμιση όλων σχεδόν των χώρων παραγωγής ώστε να πληρούνται οι υγειονομικές κτηριακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και όλοι οι κανονισμοί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου του 2004 για την Υγιεινή των Τροφίμων. Την ίδια χρονιά έρχεται η πρώτη πιστοποίηση για τη σωστή εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας HACCP και ISO 9001: 2000.

Όλα τα προαναφερόμενα καθιστούν την Εταιρεία ικανή να διαθέσει τα προϊόντα της και σε χώρες της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Το 2004, ξεκινά μια καινούρια σελίδα στην ιστορία της εταιρείας με τη δημιουργία του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης. Έκτοτε η εταιρεία παράλληλα με την παραγωγή των παραδοσιακών προϊόντων προχωρά στη δημιουργία καινούριων και καινοτόμων προϊόντων που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών.

Το 2007 δημιουργήθηκε το πρώτο Στραγγιστό Ελαφρύ Γιαούρτι με μόνο 2% Λιπάρα, ενώ τα αντίστοιχα που υπήρχαν στην αγορά ήταν 3.5% και 5% Λιπαρά.

Το 2008 η Ν.Θ.Κουρούσιης Λτδ ήταν η πρώτη γαλακτοβιομηχανία στην Κύπρο που πιστοποιήθηκε με το αυστηρό πρότυπο ασφάλειας προϊόντων IFS. (International Food Standard).

Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε από το ινστιτούτο iTQi με 2 βραβεία ανώτερης γεύσης και ποιότητας, για το στραγγιστό της πλήρες γιαούρτι (3 αστέρια - ανώτατη διάκριση) και για το κεφαλοτύρι της (1 αστέρι). Το Ινστιτούτο (iTQi) είναι το κορυφαίο ανεξάρτητο Ινστιτούτο Σεφ και Γευσιγνώστων, αφοσιωμένο στην κριτική, βράβευση και προώθηση φαγητών και ποτών ανώτερης γεύσης από όλο τον κόσμο.

To 2013 η Γαλακτοβιομηχανία κατάφερε να μειώσει τα Λιπαρά στο Τυρί Ελαφρύ (Χαλλούμι) από 9.5% σε 8%. Το χαμηλότερο σε Λιπαρά Τυρί Ελαφρύ διαθέσιμο στην Κυπριακή αγορά.

Η γαλακτοβιομηχανία Κουρούσιη έχει εμπλουτισμένη γκάμα προϊόντων τόσο σε τυροκομικά όσο και σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Έχει ως απώτερο σκοπό την παραγωγή γαλακτοκομικών/τυροκομικών προϊόντων από φρέσκο κυπριακό γάλα, υψηλές προδιαγραφές, ποιοτικές πρώτες ύλες και άριστες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν κατά την παραγωγή.

Στόχος, πάντοτε η ικανοποιήση του καταναλωτή, η ποιότητα των προϊόντων και η συνεχείς βελτίωση για τη διασφάλιση ότι ο πελάτης θα έχει πάντοτε τα καλύτερα προϊόντα όσο αφορά την ασφάλεια, λειτουργικότητα, χημικές ιδιότητες,διατροφή και υγεία.

Η Ν.Θ.Κουρούσιης προχωράει μπροστά έχοντας σαν στόχο να δημιουργήσει χρήσιμα πρωτοποριακά προϊόντα σχεδιασμένα για να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες διατροφής και υγείας του καταναλωτή, βασιζόμενοι στην εξαιρετικη ποιότητα των πρώτων υλών που κατά συνέπεια οδηγεί στην καλή ποιότητα προϊόντων.